Materialen en duurzaamheid


Materialen en Duurzaamheid

De zadels worden gemaakt in een klein Engels familiebedrijf. De zadelmakers hebben hun kennis en kunde met de paplepel ingegoten gekregen. Alle zadelmakers zijn aangesloten bij de Society of Master Saddlers. De Society of Master Saddlers, wereldwijd het hoogste orgaan op het gebied van zadelkennis en opleidingen, stelt hoge eisen aan haar leden, hun kennis en kunde en de materialen die gebruikt worden.

De boom wordt handgemaakt uit hout. Deze voldoet kwalitatief aan de hoogste norm die aan bomen gesteld wordt; “The British standard of trees”. Hierdoor staat de boom garant voor symmetrie, stevigheid en kwaliteit.

Er is keuze uit diverse ledersoorten:
Memmel, Shoulder, Butt, Patent, Schrumf, Split, Hide, Calf, Cruiser, Buffalo, Pig print en Elephant. Uiteraard worden alleen de beste delen van het leder gebruikt voor de vervaardiging van Yellow Saddle producten.

Alle zadels worden gevuld met 100% Britse schaapswol. Desgewenst kan er een lining gemaakt worden onderin het kussen. Dit zorgt ervoor dat de onderkant van het kussen (het deel dat de paardenrug raakt) altijd mooi vlak blijft en er geen bobbels kunnen ontstaan.
Tegen meerprijs kunnen er ook Flair kussens (lucht) ingebouwd worden.